Binbir Çiçekli Bahçe" Yaşar KEMAL ~ Popüler Kitaplık,Popüler kitap özetleri,en son çıkan kitaplar

14 Ekim 2009 Çarşamba

Binbir Çiçekli Bahçe" Yaşar KEMAL


Kitap Tanıtımı;
Kemal'in ağırlıklı olarak söyleşilerinden oluşan Binbir Çiçekli Bahçe adını taşıyan kitapta, yazarın Türkiye'nin politik iklimine ilişkin düşünceleri ve arkadaşlarıyla ilgili anıları yer alıyor.


3 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

18 Eylül'de Yapı Kredi Yayınları'ndan yayımlanacak kitap üç bölümden oluşuyor. Kitabın birinci bölümü, Yaşar Kemal'in 2007'de Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Barışını Arıyor konferansında yaptığı konuşmayla açılıyor. Kimlikler başlıklı ikinci bölümde, yazar Orhan Kemal'den Mehmed Uzun'a, yakın dostlarını anlatıyor. Dokuz yaşındaki Helin Zeynep Miser'in Yaşar Kemal'le yaptığı söyleşiyi de içeren Konuşmalar ise Binbir Çiçekli Bahçe'nin üçüncü bölümünü oluşturuyor.


TEK KÜLTÜRLÜ DÜNYADA İNSANLIĞIN HALİ

Kitaba ismini veren Binbir Çiçekli Bahçe konuşmasını Yaşar Kemal, Mayıs 2007'de Norveç'te düzenlenen Bjornstjerne Bjornson Anma Konferansları sırasında yapmış. Konuşmada dünyanın başının belada olduğunu söyleyen Kemal, tek kültürlü dünyada insanlığın halini göz önüne getiriyor. Durumu "Tek çiçeğe kalmış, tek renge, tek kokuya kalmış bir insanlık ve tek dile kalmış bir dünya" şeklinde açıklıyor

Benzer Kitaplar



Widget by Popüler Kitaplık

0 yorum: